Solliciteren via LinkedIn

Netwerken is altijd al een uitstekende manier geweest om een nieuwe baan te vinden. Maar tegenwoordig gebeurt dit steeds meer online, waarbij vooral gesolliciteerd wordt via LinkedIn.

Via LinkedIn kun je je zakelijke contacten onderhouden, opdrachten voor je bedrijf binnen halen, maar dus ook een nieuwe baan zoeken. Want ook werkgevers, loopbaanprofessionals, recruiters en headhunters speuren LinkedIn af naar geschikte nieuwe werknemers.

Maar hoe solliciteer je via zulke online netwerken, hoe profileer je je, wat is goed om te doen en wat is “not done” bij LinkedIn?

Om alle ins en outs van het solliciteren via LinkedIn en andere online netwerken te beschrijven gaat op deze site te ver (we willen ons beperken tot het schrijven van sollicitatiebrieven of emails).

Wil je het solliciteren via LinkedIn goed aanpakken – en dat wil je, anders is het immers zonde van je tijd –  dan attenderen we je graag op het onderstaande, betaalbare boek van Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg, waarin alles zeer duidelijk beschreven staat.

Voor circa € 12,- beschik je in één keer over een schat aan actuele en bewezen succesvolle informatie voor het internetwerken en het uitbouwen van je carrière. Zo kun je doordacht aan de slag op LinkedIn. Want ook daar geldt: je hebt maar één keer de kans op een goede eerste indruk!

Zowel de beginnende als de gevorderde LinkedIn-gebruiker zullen in dit boek bruikbare adviezen vinden.

.

Solliciteren via mail Online solliciteren
via internet formulier
Werken in het buitenland

Tip: behalve voor zonnige vakantiebanen, óók voor vast werk!